Emmys Tzatziki

 

Ingredienser:
(4 portioner)
Ca 7,5 deciliter grekisk yoghurt
¾ av en gurka
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
Citron

 

Gör så här:

1. Dela upp yoghurten jämt i 4 kaffefilter och låt vattnet rinna av i helst 1 timme i kylen,
    (detta kan man skippa, men det blir extra gott om man gör det.)

 

2. Skala gurkan tunt så det är lite grönt kvar. Kärna ur. Riv gurkan grovt, lägg i en skål
    tillsammans med saltet och rör om. Låt skålen stå i helst 1 timme i kylen.

 

3. Pressa sedan ut vattnet med hjälp av t ex en gaffel.
    Blanda ihop yoghurten och gurkan. Häll i:
    2 pressade vitlöksklyftor
    1 msk olivolja

    4 droppar citron
    Rör om. Gör lite efter din egen smak. Om man vill kan man också ha i lite svartpeppar.

 

Obs! Låt helst Tzatzikin stå 15 min i kylen innan ni äter.

Mozzarella i Saffran

Imgredienser:

(8 portioner)

16 minimozzarella, el 3 portionsmozzarella
½ g saffran
s&p
½ dl olivolja

 

Gör så här:

Slå bort spadet från mozzarellaosten. Lägg osten i en skål, smula över saffran. Salta och peppra. Ringla över olivoljan och rör runt.