Hundarna

Vi har även två bordercollie flickor i huset, Milla och Puma. Milla är sex år och Puma är tre år.

Jag tränar ibland, alltför sällan, vallning med Milla och Puma. Vi har gått på en del kurser för att lära oss. Vi har mycket kvar att lära, borde träna mer men tiden räcker inte till allt man vill göra. Men vi gör så gott vi kan och som tur är har jag Frej och Emmy som som hjälper till ibland med vallningsträningen.

Emmy kör agility med båda hundarna. På somrarna tränar de här på gården på deras lilla bana. Båda hundarna tycker att det är väldigt skojigt. Emmy tävlar med bägge hundarna,  framförallt på somrarna.

Frej lär hundarna vett och etikett som tex koppelträning. Och de älskar de långa skogsutflykterna med Frej.

Ibland motinstränar hundarna husse Herman. Då far de ut och springer i skogen. På hösten plockar de bär och svamp tillsammans. Hur tråkigt som helst tycker hundarna; det händer ju ingenting...men som tur är hittar man nästan alltid en vattenpöl att gräva i.

Vi tycker det är jättekul att ha hund och tycker hemskt mycket om våra små voffsingar.

Milla

Milla är ca 6 år nu. Milla är en väldigt liten och smidig bordercollie. Hennes favorit leksak är frisbeen och olika slags bollar, men hon älskar också att köra dragkamp med stora pinnar. Hon är inte så social mot andra männsikor, men kan inte få nog av att gosa med oss. Att sitta i knäet är det bästa hon vet! Milla är den lite mer eftertänksamma typen,  men är samtidigt riktigt tuff av sig. På agilityplanen är hon alltid lyhörd och följsam och supertaggad framförallt på tävling!

Puma

Puma är nu redan hela 3 år gammal. Hon är rejält mycket större än Milla men känns fortfarande som en valp i sinnet. Hon är ett riktigt matvrak och väldigt flamsig. Puma älskar att åka båt och simma. Hon fullkomligt kastar sig i vattnet.  Vid träning är hon alltid redo att göra sitt yttersta. Samtidigt är Puma en mycket osäker hund och många sociala situationer tycker hon blir lite väl jobbiga. 

Hundarnas Bildgalleri

Agilityträning vintern 2013/2014

Puma busar i snön
Milla med sin jättepinne
Fokuserad på slalom!
Milla kör agility i boden
sötnos!
Den lilla badkrukan badar iallafall i sjön vid stugan.
Njuter i solen, också här i stugan
Lilla valpen i mattes famn
På vintern lyckas Milla alltid att gräva upp någon pinne att leka med.