Om Fåren

I fårhuset bor just nu 28 tackor och 2 baggar. På vintern dessutom en gråsparv och på sommaren flera familjer ladusvalor. Och en och annan mus förstås.

25 av tackorna är grålockiga  och av rasen gotlandsfår och 3 st är vitlockiga av rasen leicester. De flesta har inga namn utan kallas för sitt öronnummer.

Baggarna är alla av rasen gotlandsfår. De heter Guldlock och Busis.  Båda baggarna har vi köpt på auktion i Uppsala. Busis är nyinköpt hösten 2016, en fullpoängare från Hössjö i Västerbotten. Det blir spännande att se vad han ger för lamm!

Min strävan med fårbesättningen är att den ska vara av superkvalitet på alla sätt och vis; djuren ska vara friska och välmående, lammen ska vara stora och slaktmogna i september och skinnen från dessa ska vara av absolut toppkvalitet. Att hålla hög kvalitet på fårbesättningen innebär att jag får engagera mig en hel del i de olika kvalitetsbegreppen. Jag går på kurser, läser och provar mig fram.

Fårens bildgalleri...

Det efterlängtade utsläppet

När fåren släpps ut för första gången efter vintern inne i lagården blir de enormt lyckliga. Tackorna gör glädjeskutt och lammen rusar upp och ner för kulllarna...

loading...