Om oss

Jag heter Anna-Carin Sundqvist. Jag bor och arbetar på gården som ligger i byn Avan; mitt emellan Boden och Luleå, på södra sidan Lule älv.

 

Jag har ca 30 tackor av rasen gotlandsfår, de lammar i april och släpps ut på bete i slutet av maj tillsammans med sina lamm. Sommaren tillbringar de mumsandes på natursköna älvsbeten. Lammen slaktas i september och tackorna träffar åter baggen i november.

 

På gården har jag en gårdsbutik (Avans Gårdsbutik) där jag säljer mina skinn, garn och diverse hantverksprodukter. Av ullen tovar jag sittdynor. Jag väver, stickar och syr. På hösten säljer jag färskt lammkött.
 

Får är helmysiga djur; de blir riktigt kelsjuka om man tar sig tid att vara med dem. Lamningen är årets höjdpunkt medan slakten är tråkig men nödvändig. Och det roligaste med att arbeta med ull är att veta vems fina ull det är! 26:ans ull är bara bäst!

 

Till min hjälp på gården har jag stordrängen Herman (min man) och smådrängarna/pigan Joel, Frej och Emmy (våra barn). Tack till Herman för allt stängselarbete, Joel för utgödsling, Frej för arbete med höbalar och tack Emmy för att du fixar med hemsidan. Och sist men inte minst tack Milla och Puma (bordercollie-hundar) för att ni håller "ordning" på hela flocken (både djur och människor)!

 

Jag och Herman i fårhuset.
Jag och Herman i fårhuset.